maandag, 20. juni 2016 - 9:35 Update: 20-06-2016 14:26

Moeder en reclassering waren tegen vrijlating doodrijder Zelhem

Moeder en reclassering tegen vrijlating doodrijder Zelhem
Foto: Archief EHF
Arnhem

De moeder van Rémon W., de man die afgelopen vrijdag in Zelhem een dodelijk ongeval veroorzaakte, zegt in de regionale krant De Gelderlander dat haar zoon nooit vrij had mogen komen.

De 38-jarige W. uit Doetinchem botste vrijdag met zijn gestolen auto op een gezin uit Stolwijk, waarbij een jongetje van vier jaar om het leven kwam. Zijn 3-jarige zusje en zijn ouders raakten ernstig gewond. De politie vermoedt dat W. op de verkeerde weghelft reed, omdat hij wilde inhalen. De 61-jarige moeder van de doodrijder wilde niet dat haar zoon vrij zou komen. In de Gelderlander zegt zij: 'Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee.' Volgens haar had dit ongeluk voorkomen kunnen worden. De rechter had volgens de vrouw haar zoon nooit vrij mogen laten.

Reclassering ook tegen vrijlating Rémon W.

Ook de reclassering wilde niet dat de man op vrije voeten kwam. Zij vond voorlopige vrijlating te gevaarlijk. Enkele dagen na de vrijlating bleek ook al dat het niet goed ging met W. Daarop diende justitie een verzoek in voor gedwongen opname in een kliniek, maar op de dag van het ongeval was het verzoek nog niet in behandeling genomen. Ondertussen stal W. de auto van de psycholoog die bij hem langs kwam om zijn psychische gesteldheid vast te stellen voor de rechtszaak tegen W. W. zat vast omdat hij in oktober pepperspray in het gezicht van zijn vader had gespoten, zo meldt de krant. Verder werd hem ook het inrijden op een politieauto, bedreiging en rijden onder invloed ten laste gelegd. De moeder van Rémon W. vreesde al dat W. zijn eigen auto zou gebruiken als moordwapen.'Hij heeft meerdere malen op mensen ingereden.'