donderdag, 23. juni 2016 - 10:34 Update: 23-06-2016 10:46

Breda maakt vuist tegen criminaliteit in de stad

Breda maakt vuist tegen criminaliteit in de stad
Foto: Politie
Breda

De gemeente Breda is de overlast in haar stad zat en gaat de criminaliteit daarom hard aanpakken, zo maakt de gemeente vanochtend bekend.

Zo kondigt ge gemeente aan vanaf 1 juli hard te zullen gaan optreden tegen drugshandel, drugsoverlast, prostitutie en bijbehorende criminaliteit.

Burgemeester Paul Depla: "We willen terug naar een 'normale' situatie in dit gebied zonder de overlast die er nu is. We willen niet dat mensen in een kwetsbare positie geconfronteerd worden met drugshandel en straatprostitutie.”

Rondom de doorstroomvoorziening – voorheen bekend als ’t IJ -  ziet de gemeente en politie een concentratie van harddrugshandel en van straatprostitutie. Om deze situatie beheersbaar te houden is volgens de gemeente een forse inzet van de politie nodig. 

Cameratoezicht

De komende periode worden in de omgeving van de voorziening handhavingsacties gehouden, is er cameratoezicht en geldt er tijdelijke een parkeerverbod op de parkeerplaatsen bij de voorziening. Op termijn komen deze parkeerplaatsen weer openbaar beschikbaar. Personen die zich in de nabijheid van de doorstroomvoorziening  ophouden ontvangen vooraf een brief waarin staat dat drugshandel en –overlast niet langer worden gedoogd en dat  tegen overtreding van het verbod zal worden opgetreden.

Preventief fouilleren

Als het nodig is zal de officier van justitie besluiten om preventief fouilleren toe te staan. Het gaat daarbij om de gebieden: Slingerweg (tussen Etnastraat en Smederijstraat), Markkade (tussen Etnastraat en Spoorviaduct), Gieterijstraat, Tramsingel en Smederijstraat.

Hulp voor drugsverslaafden en prostituees

Naast handhaving is er ook hulpverlening. Drugsverslaafden die nu al bekend zijn, worden benaderd via bemoeizorg. Hetzelfde geldt voor gebruikers die bij de acties worden opgepakt. Prostituees die willen uitstappen worden doorgeleid naar het uitstapprogramma RUPS. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: