donderdag, 23. juni 2016 - 22:12 Update: 23-06-2016 23:35

IJsbrokken en zwaar onweer teisteren oosten van Noord-Brabant

IJsbrokken en zwaar onweer teisteren oosten van Noord-Brabant
Foto: Archief EHF
Eindhoven

In het zuidoosten van Brabant gaat het flink te keer. De stortregen gaat gepaard met stevig onweer en met hagelstenen van soms wel vijf centimeter breed. Dit meldt Omroep Brabant donderdagavond.

Het noodweer zorgt donderdagavond voor hinder op de snelwegen aan de zuid- en zuidoostkant van Eindhoven. Een felle hagelbui trok onder meer over de A2 en de A67.Op de A2 vielen hagelstenen van meer dan 5 centimeter uit de lucht. Automobilisten die konden, stopten onder viaducten om schade aan de auto te beperken. De bui is nu doorgetrokken en heeft de A67 bij Geldrop bereikt. Ook hier komen berichten binnen van het verkeer dat tot stilstand komt door zware hagel. In Someren zijn autoruiten stukgeslagen door de grote hagel. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdagavond.

Code oranje

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de zuidoostelijke helft van het land. Zware onweersbuien kunnen tot in de nacht zorgen voor extreme weersomstandigheden. Vooral grote hagel, overstroomde wegen, windstoten en watergladheid kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Update 21:37 uur

Het noodweer trekt verder richting de A73. Op Twitter duiken inmiddels filmpjes op van automobilisten die worden overvallen door de grote hagelbollen.

Update 21:45 uur

De wind haalt her en der fel uit. Op de A67 (Asten) en op de A73 (bij Venray) zijn bomen omgewaaid. Ook op lokale wegen liggen omgewaaide bomen.

Update 21:51 uur

Het noodweer trekt verder, nu onder meer over de regio Venray (A73). Daar waaien bomen om en vallen grote hagelstenen. Het verkeer op de A73 staat daardoor stil.

Kapotte huizen

Er komen vanuit verschillende gemeenten meldingen van kapotte huizen door het noodweer. In Veldhoven is de bliksem ingeslagen op een schoorsteen van een huis.

Weerman Reinier van den Berg zegt op Twitter:  Brabantse megabui lijkt me een #supercel, koerst via Deurne richting Venray. Met zoals gezegd, naast veel regen en onweer, grote #hagel.

 

Categorie:
Provincie: