dinsdag, 12. juli 2016 - 8:03

Duikoefening brandweer voor fatsoenlijk pensioen

Duikoefening brandweer voor fatsoenlijk pensioen
Foto: fbf
Groningen

De Groningse brandweer geeft op dinsdag 12 juli een duikdemonstratie bij het Groninger Museum. Deze actie maakt deel uit van de landelijke brandweeracties voor een fatsoenlijke pensioenregeling.

Tijdens de demonstratie gaan de aanwezige brandweermedewerkers in gesprek met omstanders en lichten ze toe wat hun werk allemaal inhoudt. “Brandweermensen hebben te maken met fysiek en mentaal zwaar werk”, zegt brandweerman Tjerk Westerhoff van de kazerne in Groningen. “Het is daarom noodzakelijk om op tijd te kunnen stoppen, in ruil voor een fatsoenlijk pensioen. Met deze demonstratie geven we tekst en uitleg over ons werk en maken we één aspect van dat zware werk zichtbaar; duiken naar autowrakken.”

Landelijke acties

De actie maakt deel uit van de landelijke brandweeracties die op 27 juni zijn gestart. Inmiddels draait de brandweer in 21 van de 25 veiligheidsregio’s alleen nog maar zondags- en wachtdiensten. Er wordt alleen gereageerd op spoedgevallen, waardoor schoonmaak- en onderhoudsklussen blijven liggen. Met de acties vragen de brandweermensen aandacht voor een fatsoenlijke pensioenregeling na jaren zwaar werk. Westerhoff: “Wij staan 24/7 klaar en stellen ons leven in de waagschaal voor anderen. Na jaren van gebroken nachten, levens redden en veel leed meemaken, hebben wij recht op een goed pensioen. Eerder stoppen met werken is geen luxe, maar een noodzaak.” 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: