zaterdag, 3. september 2016 - 21:57 Update: 04-09-2016 9:11

Weer wolf gespot in Nederland

Weer wolf gespot in Nederland
Foto: SXC
Beuningen

In de omgeving van het Beuninger Achterveld in Neuningen in Twente hebben inwoners vrijwel zeker een wolf gezien.

De inwoners van Beuningen, een dop dicht bij de Duitse grens,  hebben de wolf gefotografeerd op een grasveld. Roel Korbee van Staatsbosbeheer tegen Omroep Oost: 'Toen ik de foto's zag, wist het bijna zeker: dit is een wolf. Op een van de foto's zag ik de wolf gehurkt zitten, ik vermoed dat hij zat te poepen. Toen zijn we naar die plek in het weiland gegaan en hebben daar inderdaad materiaal gevonden.'

Er zal op de gevonden uitwerpselen dna-onderzoek moten worden gedaan. Het gaat zeer waarschijnlijk om een wolvin die haar terratorium heeft tussen Nordhorn en Meppen. De Duitse contactpersoon van Korbee kreeg de laatste tijd ook weer meldingen over wolven. 'Dus het kan goed zijn dat de wolf, net als in 2014 weer even een uitstapje naar Twente maakt. Maar het kan maar zo zijn dat de wolf morgen weer in Duitsland zit. Ik vermoed dat Twente het uiterste puntje van zijn leefgebied is', aldus Korbee.

De uitslag van het onderzoek  of het daadwerkelijk om een wolf gaat wordt aan het eind van deze of het begin van de volgende maand verwacht. 

Categorie:
Provincie: