zaterdag, 19. november 2016 - 14:23 Update: 19-11-2016 14:26

Onrustige nacht in Hulst. Politieauto bekogeld

Onrustige avond in Hulst
Foto: fbf
Hulst

Om ongeveer 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen er meldingen binnen bij de politie van een onrustige situatie in de Kleine Bagijnestraat in Hulst. Er zou met vuilnisbakken gegooid worden en er zou tegen deuren getrapt worden door onbekenden. Direct na deze melding werd de meldkamer van Politie gebeld dat er een flinke vechtpartij aan de gang zou zijn bij een café aan de Lange Nieuwstraat in Hulst.

Politieagenten zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Zij troffen ongeveer alle bezoekers van twee naast elkaar gelegen cafés op de hoek van het Cornelis de Vosplein en de Lange Nieuwstraat buiten op straat. Meteen bij aankomst werd een politievoertuig bekogeld met glazen. Agenten hebben zich tussen het publiek gemengd en hoorden van verschillende kanten het verhaal dat er in het café aan de Lange Nieuwstraat een vechtpartij was geweest tussen twee groepjes. Beide groepen waren reeds vertrokken. Binnen was met glaswerk gegooid en er waren rake klappen uitgedeeld. Ook was de toegangsdeur van het café vernield. Door getuigen werden de agenten op een van de betrokkenen bij de vechtpartij gewezen. Hij is aangesproken maar wenste geen aangifte te doen.

Opstootje bij ander café

Intussen was er ook een opstootje ontstaan bij het café aan het Cornelis de Vosplein. Dit ontstond na de vechtpartij in het andere café. Bij dit opstootje werd een bezoeker van het café op een dusdanige manier mishandeld dat zijn kunstgebit in twee stukken brak. Deze man heeft zojuist aangifte gedaan van dit feit. Voor de mishandeling is een verdachte aangehouden, dit betreft een 20-jarige man uit Hulst. Hij zit nog vast in een politiecel in Torentijd en zal vandaag gehoord worden door de recherche.

Vanwege de opstootjes in en om de beide cafés hebben de uitbaters hun gelegenheden tussen 02.15 en 02.30 uur gesloten. Tegen 03.00 uur was de rust weergekeerd in het centrum van Hulst. De politie is een onderzoek gestart en zal getuigen van wie de namen bekend zijn gaan benaderen om het verhaal duidelijk te krijgen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: