maandag, 28. november 2016 - 11:41 Update: 28-11-2016 11:50

Eerste aanhouding in onderzoek zware mishandeling Eurocircuit

Eerste aanhouding in onderzoek zware mishandeling Eurocircuit
Foto: Archief FBF.nl
Valkenswaard

In de zaak van de ernstige mishandeling bij het Eurocircuit in Valkenswaard op zondag 27 maart hield de politie maandag 28 november een eerste verdachte aan. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Valkenswaard.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling, waarbij een 30-jarige man uit het Belgische Kortrijk zeer ernstig gewond raakte.

Het slachtoffer werd die avond rond 20.00 uur na een conflict op een fietspad belaagd door een groep mannen. Hij werd daarbij zo zwaar mishandeld dat hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werden onder meer twee schedelfracturen, hersenkneuzingen en een bloeding in de hersenen geconstateerd.

Onderzoek

Na de mishandeling deed de politie uitgebreid onderzoek. Zo werd sinds 27 maart met bijna twintig getuigen gesproken. Uiteindelijk kwam de nu aangehouden jongen als verdachte naar voren. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de mishandeling, maar wat zijn rol precies is geweest moet verder onderzoek uitwijzen. De recherche is ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wat er die zondagavond is gebeurd, maar daarover hun mond houden.

Grote gevolgen

Ondertussen kampt het slachtoffer nog iedere dag met de grote gevolgen van de mishandeling. De man liep blijvend hersenletsel op, maar ook op emotioneel en financieel gebied laat de mishandeling diepe sporen na. Het slachtoffer is maandagochtend door de politie op de hoogte gebracht van de arrestatie.

De 16-jarige verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie verwacht de komende periode nieuwe aanhoudingen te verrichten.