vrijdag, 31. maart 2017 - 22:46 Update: 31-03-2017 22:50

Man (36) aangehouden dodelijk schietincident carpoolplaats Vaassen

Man (36) aangehouden dodelijk schietincident carpoolplaats Vaassen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vaassen/Epe

Donderdagavond heeft het rechercheteam, dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die eerder deze maand werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, een 36-jarige man uit Epe als verdachte aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Betrokkenheid

'De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij het schietincident. Wat precies zijn rol was wordt nog onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit', aldus de politie.

Carpoolplaats Vaassen

Het lichaam van de man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen.

TGO

Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet. Op de parkeerplaats is uitvoerig sporenonderzoek verricht en in de ruime omgeving werd een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn diverse mensen uit de omgeving van het slachtoffer gehoord.

Via het rechercheonderzoek kwam de 36-jarige als verdachte in beeld. Hij is gisteravond in Zwolle aangehouden en is daarna ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Toedracht nog in onderzoek, tips nog steeds welkom

Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats en wie erbij betrokken waren is nog altijd in volle gang. De politie onderzoekt meerdere scenario’s en alle informatie van mensen die wellicht meer weten is nog steeds van harte welkom.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: