woensdag, 31. mei 2017 - 20:02 Update: 31-05-2017 20:04

Jesse van Wieren uit Leens 23 keer met mes gestoken

Jesse van Wieren uit Leens 23 keer met mes gestoken
Kloosterburen

Op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens, moesten vandaag de 27-jarige Rhowan P. en zijn vriendin Desiree (28) zich verantwoorden voor de rechtbank in Groningen. Van Wieren verdween op 1 januari 2016 in Kloosterburen en werd een aantal dagen later dood gevonden in de tuin van de woning van P., nabij het café waar hij voor het laatst gezien was.

Het tweetal verklaart tegenover de rechtbank dat op nieuwjaarsmorgen Van Wieren rond 03.00 uur aan de deur stond en drugs wilde. Eenmaal binnen zou het slachtoffer een ruzie hebben uitgelokt waarop de vrouwelijke verdachte Jesse zou hebben geslagen met een stofzuigerstang. In een worsteling die hierna ontstond stak Rhowan het slachtoffer 23 keer met een mes in zijn nek.

Om hun sporen uit te wissen werd Jesse in de tuin van de woning begraven. Rhowan P. zei dat hij zich wilde verdedigen, maar dit niet wilde. Het niet inschakelen van de hulpdiensten noemt P. fout, maar wijt het voorval aan drank en paniek.

In de slaapkamer van de woning werden ook sporen aangetroffen. Tevens werd Jesse met ontbloot bovenlijf, zonder schoenen en een openstaande gulp gevonden. Over de sporen in de slaapkamer hebben beide verdachten geen verklaring.

De rechtszaak tegen het tweetal gaat vrijdag verder.

 

Categorie:
Provincie: