vrijdag, 2. juni 2017 - 10:15

Start verbetering 216 portiekwoningen in Paddepoel

Start verbetering 216 portiekwoningen in Paddepoel
Groningen

In de Groningse wijk Paddepoel is woningcorporatie Lefier gestart met het verbeteren van 216 woningen. Hiermee maakt Lefier de woningen energiezuiniger (naar energielabel B) en verbetert het comfort in de woning. De werkzaamheden in de woningen zijn gestart op 31 mei en zijn naar verwachting eind dit jaar klaar.

Wonen betaalbaar houden

Lefier staat voor wonen door te investeren in energiemaatregelen. De 216 portieketagewoningen aan de Orionlaan, Ossehoederstraat, Noorderkroonstraat, Hagedisstraat en Draakstraat in Paddepoel gaat Lefier daarom aanpakken. Deze woningen dateren uit de jaren ’60 en dat zorgt voor relatief hoge woonlasten. Door de woningen te isoleren wordt het energieverbruik lager. Bewoners hoeven geen huurverhoging voor de verbetering te betalen. Zo houdt Lefier wonen betaalbaar.

Energielabel B

De dakbedekking van de woningen worden vervangen en van isolatie voorzien. Ook komt er isolatie in de spouwmuren en plaatst Lefier nieuwe buitenkozijnen, voorzien van HR++ glas. Verder worden de plafonds van de bergingen geïsoleerd, zodat de woningen die er direct boven liggen minder koud zijn. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de woningen straks energielabel B hebben.

Categorie:
Provincie: