zaterdag, 10. juni 2017 - 18:08 Update: 10-06-2017 18:11

Mannen aangehouden na rippen hennepkwekerij

Mannen aangehouden na rippen hennepkwekerij
Foto: Archief EHF
Terneuzen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.40 uur 2tee inbrekers op heterdaad betrapt. 'Kort voor hun aanhouding hadden ze mogelijk een hennepkwekerij in een woning aan de Da Costastraat in Terneuzen leeggeroofd', zo meldt de politie zaterdag.

Inbraakmelding 

De politie werd op zaterdag 10 juni rond 3.40 uur gewaarschuwd dat er een mogelijke inbraak in een pand aan de Da Costastraat gaande zou zijn. In de tuin van een aangrenzende woning betrapten agenten een 29-jarige man uit Amersfoort, hij klom nog het dak van een schuurtje op, maar hij besloot eieren voor zijn geld te kiezen en kon door de dienders worden aangehouden. 

Tweede verdachte 

Een tweede verdachte, een 39-jarige man uit Spijkenisse, probeerde zich nog in de brandgang vlak bij de woning te verstoppen, maar hij kon eenvoudig worden achterhaald. Ook deze verdachte is aangehouden. 

Woning 

Om er zeker van te zijn dat er geen andere verdachten meer aanwezig waren gingen agenten de woning binnen. Daar troffen ze een hennepkwekerij aan. Er waren verder geen personen aanwezig. 

De verdachten zijn afgevoerd naar het politiebureau en daar vastgezet. De politie doet verder onderzoek. De restanten van de hennepkwekerij zijn geruimd. De bewoner van het pand heeft zich inmiddels ook bij de politie gemeld. Hij wordt bevraagd over de hennepkwekerij.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: