maandag, 19. juni 2017 - 9:29 Update: 19-06-2017 19:27

Jongen springt uit waterattractie Walibi tijdens spelletje 'De vloer is lava'

Jongen springt uit waterattractie Walibi tijdens spelen 'De vloer is lava'
Foto: Printscreen Youtube
Biddinghuizen

'De vloer is lava' heeft nu ook in Nederland 'voet aan de grond gekregen.' In Walibi Holland in Biddinghuizen is een jongen gisteren uit een waterattractie gesprongen tijdens het doen van het populaire spelletje.

Op een filmpje is te zien hoe een jongen uit de waterattractie El Rio Grande spring onder het toeziend oog van zijn vrienden.

De attractie, die met camera's wordt bewaakt, werd direct stilgelegd. De springer raakte niet gewond, aldus een woordvoerder van het park. ''De groep jongeren werd na het incident direct apart genomen en de 'lavaspringer' is het park afgezet. Hij is een paar jaar niet meer welkom.''

In landen als Engeland en Duitsland heeft de moderne vorm van 'voetje van de vloer' al voor heel wat problemen gezorgd. In bijvoorbeeld supermarkten zijn heel wat winkelschappen overhoop gehaald omdat men er gewoon in was gesprongen.

“De vloer is lava is een spel dat in populariteit toeneemt. Het spel gaat als volgt: men zegt op een willekeurig moment tegen zijn tegenspeler 'de vloer is lava'. Vanaf dat moment telt men tot 5. Binnen deze 5 tellen moet de tegenspeler zijn voeten van de grond hebben door bijvoorbeeld op een stoel te gaan zitten of ergens aan te gaan hangen. Als dit niet lukt, heb je verloren en is er een mogelijkheid dat je een challenge moet doen. Tevens mag je ook minimaal 5 seconden de grond(floor) niet raken.

Categorie:
Provincie: