dinsdag, 4. juli 2017 - 21:13 Update: 04-07-2017 21:57

COA gaat in gesprek met boze burgemeester Bruls over criminiele asielzoekers

COA gaat in gesprek met boze burgemeester Bruls over criminiele asielzoekers
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, heeft zich beklaagd over het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), vanwege het feit dat deze organisatie op eigen houtje 20 overlastgevende asielzoekers in een opvanglocatie in Nijmegen heeft geplaatst.

Bruls ontdekt dat pas toen de criminaliteit in het Nijmeegse centrum omhoog schoot. Dit melden meerdere media dinsdag. Bruls wil de overlastgevende asielzoekers niet meer opvangen in zijn gemeente. Hij vindt de manier waarop dat nu gaat onacceptabel en verwijt het COA dat het criminele asielzoekers 'rondpompt'.

Bruls vindt het niet kunnen dat het COA asielzoekers van wie bekend is dat ze ernstige overlast veroorzaken of crimineel gedrag vertonen van de ene opvang naar de andere verplaatst. Dat zou gebeuren zonder dat de burgemeesters of de politie daarvan op de hoogte wordt gebracht. Dit meldt RTL Nieuws. Bruls schreef een brief aan  minister Blok en staatssecretaris Dijkhoff van justitie over de overlastgevende asielzoekers. De groep pleegt diefstallen in het centrum van Nijmegen en heeft azc-medewerkers bedreigd.

COA-voorzitter Bakker heeft contact opgenomen met  Bruls en afgesproken dat ze morgen rond de tafel gaan zitten.

Categorie:
Provincie: