woensdag, 19. juli 2017 - 15:21 Update: 19-07-2017 15:30

Man in Geldrop in XTC-schuur betrapt

Man in Geldrop in XTC-schuur betrapt
Foto: Politie
Man in Geldrop in XTC-schuur betrapt
Foto: Politie
Geldrop

De politie is woensdagochtend in Geldrop gestuit op een flinke hoeveelheid XTC-pillen. 'Een man werd in de schuur van een woning betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van pillen', zo meldt de politie woensdagmiddag.

Langlopend onderzoek

Het bezoek aan het adres maakte onderdeel van een al langer lopend onderzoek: 'In juli kwam bij ons informatie binnen dat in de woning aan de Wijnsel mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Wij begonnen daarop een onderzoek en dat leidde woensdagochtend tot actie', zo vertelt een specialist van het Ondermijningsteam Oost-Brabant.

Bewoner

In de schuur achter het huis werd de hoofdbewoner op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van XTC-pillen. Hij gebruikte daarvoor een professionele tabletteermachine. In de schuur werden liefst 18.000 XTC-pillen aangetroffen, net als ongeveer twintig kilo MDMA. Dit is een grondstof voor XTC. De hoofdbewoner, zijn vrouw en zijn zoon werden daarop aangehouden.

Garagebox

Omdat het gezin ook de beschikking had over een garagebox aan de Pessershof in Geldrop werd ook daar naar binnen gegaan. In de box werd voor zo’n tien kilo aan XTC-pillen gevonden, net als een flinke hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):