vrijdag, 22. september 2017 - 17:20 Update: 22-09-2017 17:25

OM voert reconstructie uit in zaak dode taxichauffeur

OM voert reconstructie uit in zaak dode taxichauffeur
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Spaubeek/Maastricht

Dinsdagochtend vindt onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) een reconstructie plaats in de zaak van de om het leven gebrachte taxichauffeur uit Maastricht. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

Verdachte

Een  45-jarige man  zonder vaste woon- of verblijfplaats  wordt er van verdacht dat hij op 7 mei 2017 een 24-jarige taxichauffeur uit Maastricht om het leven heeft gebracht. 

Landelijk Video Reconstructie Team

Tijdens de zitting van vrijdag 4 augustus 2017 is besloten om een reconstructie uit te voeren omdat nader onderzoek nodig is naar wat er precies is gebeurd. De verdachte zal aan deze reconstructie meewerken. De reconstructie wordt uitgevoerd door het Landelijk Video Reconstructie Team.

Spaubeek

De reconstructie vindt plaats op de openbare weg in Spaubeek. Een deel van de weg zal afgezet worden, waardoor men overlast kan ondervinden. De reconstructie is niet toegankelijk voor pers of publiek. 

Zitting 20 oktober

De resultaten van de reconstructie  worden onderdeel van het strafdossier en komen aan de orde bij de verdere behandeling van de strafzaak. Een volgende zitting staat gepland voor vrijdag 20 oktober. De zaak is dan nog niet gereed voor inhoudelijke behandeling. 

Categorie:
Provincie: