maandag, 9. oktober 2017 - 16:45 Update: 09-10-2017 16:52

Politieactie georganiseerde hennepteelt, 6 arrestaties en 16 doorzoekingen

Politieactie georganiseerde hennepteelt, 6 arrestaties en 16 doorzoekingen
Foto: Politie
Tilburg

Maandag heeft de politie in het kader van een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt zes verdachten aangehouden. 'Ook zijn onder leiding van de rechter-commissaris zestien panden doorzocht', zo laat de politie maandagmiddag weten.

Politie district Tilburg

Een rechercheteam van het politie district Tilburg stelt een onderzoek in naar personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Zij kwamen onder meer in beeld tijdens enkele hennepruimingen. In het kader hiervan werden vandaag met toestemming van de officier van justitie zes verdachten aangehouden.

Aanhoudingen

Het gaat om een 35-jarige vrouw  en een 66-jarige vrouw uit Tilburg, een 44-jarige vrouw uit Goirle, een 40-jarige man, een 52-jarige man  en een 36-jarige vrouw uit Eindhoven. De verdachten worden allen in verzekering gesteld. 

Doorzoekingen

Er werden zestien panden doorzocht. Het gaat om twaalf adressen in Tilburg, een in Goirle, twee in Eindhoven en een in Kaatsheuvel. Daarbij werd gericht gezocht naar drugs, geld, wapens en bescheiden die relevant zijn voor het onderzoek.  

Assistentie Defensie

De recherche kreeg daarbij op twee adressen assistentie van een special zoekteam van de Koninklijke Landmacht  van Defensie. Ook werden speciaal getrainde honden ingezet die zochten naar geld, drugs en wapens. 

Resultaten zoekacties

Bij de zoekingen werd in een schuurtje een kleine hennepkwekerij met circa 40 planten aangetroffen. Op twee locaties vond de politie hennepkwekerij gerelateerde goederen Ook zijn imitatievuurwapens, XTC-pillen, auto’s en computers in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: