donderdag, 12. oktober 2017 - 20:07 Update: 13-10-2017 8:40

Familie Anne Faber heeft nog veel vragen, kabinet stelt onderzoek in

Politie verder met zoektocht Anne Faber bij GGz-kliniek Den Dolder
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lelystad

De oom van Anne Faber, hans Faber, heeft na afloop van de persconferentie nog een korte verklaring gegeven aan de media, zo meldt de NOS.

Faber :'Het zwartste scenario is helaas uitgekomen, onze geliefde Anne is niet meer. Verdriet en pijn overheersen, maar we ook dankbaar voor alle steun en hulp die we hebben ontvangen.'Hans Faber bedankte niet alleen de politie 'die het onderzoek professioneel en voortvarend heeft verricht', maar ook de landmacht, de brandweer, het rode kruis en andere instanties die bij de zoekactie hebben geassisteerd. De hulp en inzet van vrijwilligers, betrokken buurtbewoners omschrijft hij als 'hartverwarmend'.

Veel vragen

Hans Faber geeft aan dat de familie nog veel vragen heeft. 'Wat is er precies gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden?'  Faber: 'Helaas zullen we Anne met de antwoorden niet terug krijgen. Wij zullen haar ontzettend missen.' Hans Faber sluit zijn verklaring af met het dringende verzoek aan de media om de familie, de vriend en vrienden van Anne de rust te geven die ze nu zo hard nodig hebben.

Onderzoek kabinet

Het kabinet stelt een onderzoek in naar de achtergronden van de zaak-Anne Faber. De Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaan onderzoek doen naar de situatie in de psychiatrische kliniek in Den Dolder, waar verdachte Michael P. mocht resocialiseren, aldus de omroep.

 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: