zaterdag, 4. november 2017 - 16:59 Update: 04-11-2017 17:10

Gewapende woningovervallers nemen Mercedes 74-jarige vrouw mee

Gewapende woningovervallers nemen Mercedes 74-jarige vrouw mee
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Malden

Twee gewapende woningovervallers hebben vrijdagavond een zwarte Mercedes meegenomen in het Gelderse Malden. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De woningoverval gebeurde vrijdagavond rond 19.30 uur in een woning aan de Vinkenlaan in Malden. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. 

'Bal in de tuin geschoten'

Die avond wordt er rond 19.30 uur bij de bewoonster aangebeld. Er staat een jonge man voor de deur die aangeeft dat hij een bal in haar tuin heeft geschoten en vraagt of hij die kan ophalen. De vrouw geeft aan dit goed te vinden. Op dat moment komt er een tweede man met een bivakmuts aanlopen. 

Vuurwapen

De vrouw krijgt een duw en de twee gaan de woning binnen, waarna ze de vrouw onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat daarop leek, om geld vroegen. Toen de vrouw aangaf geen geld in huis te hebben, werd de woning doorzocht en zijn de twee er met een aantal goederen vandoor gegaan met de auto van de bewoonster, een zwarte Mercedes. Dit was vermoedelijk rond 20.00 uur.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagavond iets hebben gehoord of gezien dat met deze woningoverval aan de Vinkenlaan te maken kan hebben. Het zou gaan om twee mannen van 1.70-175cm lang. De twee spraken onderling een buitenlandse taal, vermoedelijk Turks. Ze droegen beiden witte sneakers, een donkere joggingbroek en driekwart lange jassen waarvan er één legergroen van kleur was. Hebt u informatie over deze woningoverval, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: