vrijdag, 5. januari 2018 - 17:33 Update: 05-01-2018 17:39

14 jaar celstraf geëist schietincident met dwarslaesie Kerkrade

14 jaar celstraf geëist schietincident met dwarslaesie Kerkrade
Foto: Archief EHF
Maastricht/Kerkrade

Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de Rechtbank Limburg een gevangenisstraf van 14 jaren geëist tegen een 40-jarige man uit Landgraaf. Dit heeft het OM vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Poging moord

De man wordt er van verdacht op 25 april 2017 een 39-jarige inwoner van Kerkrade van het leven te hebben willen beroven door met een vuurwapen op hem te schieten. Het slachtoffer fietste die avond rond 22.00 uur  op de Kokelestraat te Kerkrade toen hij vanuit een auto werd beschoten. 

Buurtbewoners troffen het ernstig gewonde slachtoffer aan en waarschuwden de politie. De politie startte een uitgebreid onderzoek dat uiteindelijk geresulteerd heeft in de aanhouding van de verdachte. De man is poging moord ten laste gelegd.

Dwarslaesie slachtoffer 

De officier verwijt de man het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachte  rade om het leven te hebben willen brengen en eist een gevangenisstraf voor de duur van 14 jaren. Bij het bepalen van de strafmaat is rekening gehouden met de ernst van het feit en de ingrijpende gevolgen voor het slachtoffer dat het schietincident dankzij snel medisch ingrijpen heeft overleefd maar wel een blijvende dwarslaesie opliep. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: