woensdag, 24. januari 2018 - 15:00 Update: 26-01-2018 10:23

Grootste DNA-onderzoek ooit in zaak dood Nicky Verstappen

Grootste DNA-onderzoek ooit zaak Nicky Verstappen februari van start
Maastricht/Heibloem

Volgende maand start er in Limburg het grootste DNA-verwantschapsonderzoek ooit in Nederland uitgevoerd in de zaak rond de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen. Dit heeft het Openbaar Ministerie van het Arrondissementsparket Limburg woensdagmiddag bekendgemaakt.

Nicky Verstappen

Nicky Verstappen was een 11-jarige jongen die in de nacht van zondag 9 op maandag 10 augustus 1998 verdween tijdens een zomerkamp op de Limburgse Brunssummerheide. De volgende avond werd zijn lichaam dood aangetroffen in de buurt van het kamp. 

'Zaak heeft nooit stilgelegen'

'Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de omstandigheden heeft nooit stil gelegen. Politie, OM en NFI starten volgende maand met een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek om hopelijk antwoord te kunnen geven op de vraag wat er is gebeurd en de betrokken dader te kunnen aanhouden.

Speciale persbijeenkomst

Vrijdag zal er op het politiebureau Maastricht een speciale persbijeenkomst worden gehouden waar politie, Openbaar Ministerie (OM) en Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zullen uiteenzetten hoe volgende maand het grootste DNA-verwantschapsonderzoek, dat ooit in Nederland is gehouden, gestalte gaat krijgen. Tijdens deze bijeenkomst, waar overigens geen doorbraak wordt gecommuniceerd, zal wel de stand van zaken worden geschetst rond het onderzoek Nicky Verstappen. 

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: