maandag, 29. januari 2018 - 17:45 Update: 29-01-2018 18:01

Drie verdachten kei-incident Schijndel 14 dagen langer vast

Drie verdachten kei-incident Schijndel 14 dagen langer vast
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schijndel

De drie verdachte jongeren uit Schijndel, een van 19 jaar oud en twee van 17 jaar oud, die verdacht worden van betrokkenheid bij het tragische ongeluk veroorzaakt door een kei die op de Schijndelse Structuurweg was gelegd, zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft de voorlopige hechtenis van het drietal verlengd met 14 dagen.

Verhoord

Afgelopen weekend zijn alle drie de verdachten volop verhoord  nadat zij vrijdag en zaterdag werden aangehouden. Met de aanhouding van de twee 17-jarigen en de 19-jarige uit Schijndel verwacht het team alle verdachten in beeld te hebben in verband met de poging doodslag door het doelbewust op de weg leggen van een kei. 

Dwarslaesie

Bij het ongeval raakte de Schijndelse Tynni Habraken zwaargewond en liep een incomplete dwarslaesie op. Haar nog ongeboren kind werd begin januari gezond geboren en heeft aan het ongeval geen nadelige gevolgen overgehouden.

DNA-match

Er is stevig geïnvesteerd op het onderzoek naar het gevonden DNA, met als resultaat dat er bruikbare DNA-sporen naar voren kwamen die de politie verder hielp in het onderzoek. De politie kreeg namelijk een DNA-match met de eerste verdachte die afgelopen vrijdag werd aangehouden. Zaterdag volgde nog twee aanhoudingen.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: