woensdag, 28. maart 2018 - 16:35 Update: 28-03-2018 17:04

Noodweer bij lossen schot door AT-lid bij overvalpoging Zundert

Noodweer bij lossen schot door AT-lid bij overvalpoging Zundert
Foto: Politie
Breda/Zundert

De agent die in juli 2017 in Zundert een verdachte in zijn arm schoot wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Informatie 

'Bij de politie was informatie binnengekomen dat een onbekende groepering op dat tijdstip en op die plaats een overval zou plegen. De politie was ter plaatse met een arrestatieteam om deze overval te verijdelen en de verdachten aan te houden', zo laat het OM woensdag weten. 

Gericht vuurwapen 

Na de gewelddadige poging tot beroving werden de overvallers geconfronteerd met het arrestatieteam. De mannen vluchtten. Twee agenten schoten op de achterkant en de banden van het wegrijdende transportbusje. Een andere agent kon de bus benaderen aan de bestuurderszijde, en werd toen geconfronteerd met een op hem gericht vuurwapen vanuit de bus. 

Schot gelost

De agent loste daarop een schot. De kogel raakte de arm van de bestuurder. Het voertuig van de mannen werd vervolgens klemgereden en vijf mannen konden worden aangehouden op de Meirseweg. Het wapen van de verdachten bleek later een nepwapen te zijn.

Onderzoek Rijksrecherche

De man wiens arm is geraakt, deed aangifte. De rijksrecherche onderzocht het vuurwapengebruik. Het OM ziet het onder deze omstandigheden geloste schot als noodweer. Dit is de betrokkenen medegedeeld.

Categorie:
Provincie: