zondag, 1. april 2018 - 10:31 Update: 04-04-2018 17:19

Slachtoffer (19) steekpartij Den Ham overleden in ziekenhuis

Verdachte aangehouden voor steekincident met zwaar gewonde
Foto: SXC
Den Ham

In de nacht van zaterdag op zondag 1 april werd aan de Kottergoren een jongeman van 19 jaar zwaar verwond. Het slachtoffer werd zwaar gewond vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo waar hij woensdag is overleden. Korte tijd later werd een verdachte aangehouden.

Rond de klok van 00.30 uur kreeg de meldkamer van de politie de melding van de steekpartij. Meerdere eenheden en de ambulance spoedden zich naar de Kottergoren. Ter plaatse troffen de hulpdiensten buiten het zwaargewonde 19-jarige slachtoffer uit Zwolle. Na reanimatie werd hij met spoed overbracht naar het ziekenhuis. Politie eenheden spraken ter plaatse met getuigen en zochten naar de dader van dit steekincident. Kort na 1.00 uur werd een 18-jarige verdachte uit Den Ham aangehouden.

Het slachtoffer is inmiddels geopereerd aan zijn verwondingen. Op de locatie aan de Kottergoren werd een verjaardag gevierd. Daar ontstond volgens de geschrokken omstanders een ruzie en aansluitend het steekincident.

De politie heeft met veel getuigen gesproken en zal dat ook vandaag nog doen. Ook werd er vannacht forensisch onderzoek gedaan. Op de incidentlocatie en in de omgeving kunnen ook vandaag mogelijk nog vervolgonderzoeken plaatsvinden in relatie tot dit incident. De verdachte zal vandaag worden gehoord aan het politiebureau.

Update woensdag 4 april:

Woensdag is de 19 jarige man uit Zwolle in hte ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De man werd afgelopen zaterdagnacht het slachtoffer van een steekincident. Het slachtoffer werd na reanimatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 'Helaas is hij daar aan zijn verwondingen overleden. De 18 jarige verdachte uit Den Ham zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: