dinsdag, 24. april 2018 - 22:53 Update: 25-04-2018 8:59

Grote menigte in Geldrop bedreigt agenten tijdens bekeuringsgesprek

Grote menigte in Geldrop belaagt agenten na bekeuring
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Geldrop

Een bekeuringsgesprek liep maandagmiddag rond 15.00 uur in Geldrop volledig uit de hand op de Bogardeind tussen het NH hotel, De Brabantse Boerin en de McDonalds. Dit meldt de politie op Facebook.

Agenten belaagd

Drie agenten werden tijdens een bekeuringsgesprek belaagd door een grote groep van zeker 20 personen die wilde voorkomen dat een man aangehouden kon worden voor belediging van de agenten. De groep had vlak voor de belaging een samenkomen bij hotel De Brabantse Boerin en renden massaal naar buiten.

Mishandeling, beledigen en bedreigen agenten

De groep mishandelde, beledigde en bedreigde daarbij de agenten die in het nauw werden gedreven door de grote groep. De collega’s voelden zich zodanig bedreigd dat er pepperspray gebruikt werd om de groep op afstand te houden. De dreiging was zo groot dat er geen andere uitweg meer was voor de agenten en er gedreigd werd met gebruik van het vuurwapen.

4 aanhoudingen

Massaal toegestroomde collega’s konden uiteindelijk 3 mannen en 1 vrouw aanhouden voor openlijke geweldpleging, mishandeling, bedreiging, belediging en ambtsdwang. De politie is op zoek naar mensen die dit voorval hebben gefilmd en vragen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via internet of door te bellen met 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: