donderdag, 3. mei 2018 - 20:37 Update: 27-05-2018 14:39

Gevonden lichaam in Van Harinxmakanaal is van vermiste Dénis Heinen

Gevonden lichaam in Van Harinxmakanaal is van vermiste Dénis Heinen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Franeker

De politie heeft bekendgemaakt dat het lichaam dat donderdagmiddag tijdens een zoekactie in het Van Harinxmakanaal werd gevonden, van de vermiste Dénis Heinen (26) uit Soest is.

De politie meldt dat hij is verdronken en dat hij niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Het lichaam werd donderdagmiddag gevonden in het Van Harinxmakanaal niet ver van de jachthaven van Franeker. waar Heinen voor het laatst werd gezien. Er werd onderzoek gedaan om de identiteit van de gevonden persoon te achterhalen. Dit meldt Politie Fryslân‏.  Dénis Heinen werd sinds zondagochtend vermist. Bij de zoekactie zijn duikers, sonar, een onderwaterrobot en een helikopter ingezet. De zoektocht vond vooral plaats in de haven van de Franeker Watersport Vereniging aan de Frisia en het Van Harinxmakanaal. 

Heinen was op Koningsdag wezen stappen in Franeker en werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur nog gezien. Hij lag met een bootje in de haven en vierden met een paar vrienden Koningsnacht. Zondag werd Heinen als vermist opgegeven. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: