woensdag, 9. mei 2018 - 20:38

Dierenpolitie neemt 47 verwaarloosde honden in beslag

Dierenpolitie neemt 47 verwaarloosde honden in beslag
Foto: Politie
Hof van Twente

In samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en na overleg met het Functioneel Parket heeft de dierenpolitie op dinsdag 8 mei 47 honden in beslag genomen. De dieren werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in een bedrijfspand in de gemeente Hof van Twente. Een 63-jarige man uit die gemeente is aangehouden voor illegale handel in honden en het onthouden van de nodige zorg.

Een groot deel van de dieren was sterk verwaarloosd. Ze hadden verwondingen, waren vermagerd en zaten onder de ontlasting. Van de 24 aangetroffen puppy’s waren er twee heel slecht aan toe. Na uitgebreid onderzoek constateerde een dierenarts dat de honden onmiddellijk weg moesten en betere huisvesting en zorg nodig hadden.

Bedorven vlees

Naast de honden vonden de handhavers in een diepvries bedorven vlees en een dode pup. Verschillende zaken die verband houden met illegale handel in honden zijn in beslag genomen en de honden zijn opgevangen op een adres waar ze de juiste zorg krijgen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: