donderdag, 10. mei 2018 - 19:26 Update: 10-05-2018 20:06

Gevangeniswinkel onderschept pakket drugs en telefoon

Gevangeniswinkel onderschept pakket drugs en telefoon
Foto: SXC
Sittard

Een medewerker van de gevangeniswinkel in de penitentiaire inrichting in Sittard heeft een paar maanden geleden een pakket onderschept met tientallen xtc-pillen, hasj en een mobiele telefoon.

De drugs en de telefoon zaten tussen de boodschappen. De medewerker vond de verboden spullen in een verzegelde krat, waar ook de boodschappen in zaten. Het viel de bewaker op dat het krat niet goed was vergezegeld. De man controleerde de zaak en stuitte op de illegale spullen. Dit meldt 1Limburg donderdag.

Via bestellijsten kunnen gedetineerden boodschappen doorgeven aan de gevangeniswinkel. Die bevindt zich op een plek buiten het gevangenisterrein. De winkel levert de boodschappen aan de gedetineerden in de penitentaire inrichtingen in Sittard, Middelburg en Arnhem. De kratten worden door gedetineerden van de Sittardse gevangenis aan de hand van de bestellijsten gevuld met boodschappen. Het krat waarin de drugs werden gevonden, zou verzonden worden naar de gevangenis in Middelburg.

De Dienst Justitiële Inrichtingen laat weten dat er sinds de vondst van de verboden spullen camera’s zijn opgehangen en dat het werkproces is aangepast.