vrijdag, 15. juni 2018 - 14:10

Politie stuit op 250.000 euro bij hennepkwekerij

Politie stuit op 250.000 euro bij hennepkwekerij
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Helvoirt

In een schuur bij een huis aan het Molenheike in Helvoirt werd dinsdagmiddag een flinke hennepkwekerij ontdekt. Agenten deden na een inval uitgebreid onderzoek op het adres en stuitten op een enorme hoeveelheid geld en sieraden.

Eerder kwam er bij de politie informatie binnen dat zich op het adres mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Ook zou er veel geld aanwezig zijn. Verder onderzoek leidde dinsdag tot een inval, waarbij inderdaad een hennepkwekerij met zo’n 500 planten werd gevonden. Drie bewoners werden opgepakt. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

Specialisten

Bij de inval werden tal van specialisten ingeschakeld, onder meer op financieel gebied. Ook experts van de Landelijke Eenheid waren vertegenwoordigd. Met speciaal daarvoor getrainde honden werd gezocht naar drugs en geld. In een kluis werd meer dan 250.000 euro aan contact geld gevonden. Verder vonden agenten op het adres een flinke hoeveelheid sieraden met een aanzienlijke waarde. Het geld, de drugs en de sieraden zijn allemaal in beslag genomen, net als drie luxe personenauto’s.

Verder onderzoek

Er wordt verder onderzoek gedaan naar de achtergronden van de zaak. Een man en een vrouw zitten nog vast en worden verhoord. De andere verdachte is weer op vrij voeten, maar nog wel verdachte. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: