woensdag, 27. juni 2018 - 20:09

NVWA wijst beschuldigingen RTL Nieuws van de hand

NVWA wijst beschuldigingen RTL Nieuws van de hand
Foto: mkarazu
Grootebroek

Bij het keuren van een speeltoestel in de speelhal in Grotebroek heeft volgens het RTL Nieuws de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steken laten vallen. Bij het gebruik van het speeltoestel is de 4-jarige Maurycy in 2015 om het leven gekomen. Volgens RTL Nieuws wist de NVWA al in 2013 dat het luchtkussen niet goedgekeurd was en verzuimde deze buitengebruik te stellen. Tevens zou bij de inspectie gebreken over het hoofd hebben gezien.

De NVWA wijst de beschuldigingen van de hand. De NVWA stelt dat zij inderdaad in 2013 heeft geconstateerd dat de vereiste documenten bij de speeltoestellen niet aanwezig waren. Het beleid in die tijd was dat de exploitant enige tijd kreeg om aan zijn administratieve verplichtingen - het tonen van een geldig certificaat - te voldoen. De exploitant heeft daar vervolgens ook aan voldaan. Het toestel was volgens het certificaat geschikt voor gebruik. Achteraf – na het ongeval - is  volgens de NVWA geconstateerd dat het voor het toestel verstrekte certificaat betrekking had op een ander, vrijwel identiek type speeltoestel.

‘Sinds 2017 is het beleid dat een speeltoestel onmiddellijk wordt stilgelegd wanneer geconstateerd wordt dat het bijbehorende certificaat ontbreekt’, aldus de NVWA.

Categorie:
Provincie: