woensdag, 6. maart 2019 - 16:04 Update: 06-03-2019 17:10

Snelweg A2 gestremd bij Zaltbommel door gekantelde vrachtwagen met mest

Foto van politie auto motor vluchtstrook snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zaltbommel

In Gelderland is woensdagochtend op de A2 ter hoogte van Zaltbommel een vrachtwagen met tankoplegger gekanteld. In de tankwagen bevindt zich vloeibare mest. De schade aan de vrachtwagen en de vangrail is groot.

Twee rijstroken in beide richtingen afgesloten

Vanochtend rond 11.00 uur kantelde de vrachtwagen bij Zaltbommel. De vrachtwagen reed in de richting van Den Bosch en is gevuld met vloeibare mest. De ontstane ravage is aanzienlijk. Hierdoor zijn in beide richtingen twee rijstroken dicht.

Herstelwerkzaamheden tot middernacht

'Er wordt uiteraard hard gewerkt om alles zo snel mogelijk vrij te krijgen. De verwachting is dat dit nog tot ver in de nacht gaat duren', zo laat Rijkswaterstaat woensdag weten.

Update 12.16 uur

Richting het zuiden zijn er nu twee rijstroken open. De linkerrijstrook blijft dicht. Richting Utrecht wordt hard gewerkt om daar ook een tweede rijstrook te kunnen openen.

Update 13.15 uur

Richting Utrecht is er nu ook een tweede rijstrook beschikbaar.

Update 13.34 uur

Berging, schoonmaak en reparatie worden uitgesteld tot na de avondspits, om 20.30 uur. Naar verwachting gaat dit de hele nacht duren. Het verkeer zal ook tijdens de avondspits forse hinder ondervinden. 'Wij adviseren om de omleidingsroutes te volgen en houd de verkeersinfo goed in de gaten', aldus Rijkswaterstaat.

Update 17.00 uur

De files zijn al flink opgelopen, inmiddels staat er ruim 10 kilometer richting Den Bosch en 9 kilometer richting Utrecht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):