maandag, 8. juli 2019 - 16:22 Update: 08-07-2019 22:30

Politie toont beelden 13 relschoppers Pegida-demonstratie Eindhoven

verdachten-relschoppers
Foto: Politie
Eindhoven

De politie heeft maandag, met toestemming van de officier van justitie, duidelijke beelden van 13 relschoppers getoond. 'Een eerdere oproep leverde helaas niets op', zo laat de politie maandag weten.

Eerdere oproep

'Afgelopen week deden we al een dringende oproep aan de betrokken relschoppers van de Pegida-demonstratie van 26 mei om zich vrijwillig te melden voor 5 juli. Helaas heeft niemand zich gemeld en daarom zetten we vandaag deze beelden online', aldus de politie. 

Vier aanhoudingen

De politie heeft onlangs 4 personen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Deze personen zijn inmiddels door de politie verhoord en ze zijn gedurende het onderzoek op vrije voeten gesteld.

ME

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.

Foto's

Alle foto's van de gezochte relschoppers zijn hier te vinden. Herkent u een van de personen dan kunt u bellen met 0800-6070 of tip anoniem op 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: