dinsdag, 6. augustus 2019 - 8:55 Update: 06-08-2019 9:19

Uitslaande brand in nieuw te openen hotel in Zeeland

brand, hotel marie, phillipine, verbouwing, zonnepanelen
Foto: MV
Philippine

In de naacht van maandag op dinsdag is in Hotel Marie in het Zeeuwse Phillppine brand uitgebroken.

Toen de brandweer iets na 04.00 uur  bij het pand aankwam, was de brand uitslaand, zo laat de brandweer weten aan Omroep Zeeland. De brand zat tussen de zonnepanelen en het dak en was lastig te bestrijden omdat de brandweer moeilijk onder de zonnepanelen op het dak kon komen. Maar na vier uur kon de brandweer het sein brand meester  geven. 

Er raakte niemand gewond bij de brand, want het hotel werd verbouwd  en zou pas over zo'n twee weken opengaan voor gasten. De eigenaren van het hotel zijn zo'n anderhalf jaar bezig geweest met de verbouwing. Over de toekomst van het hotel zegt mede-eigenaar Joris Jansen tegen de lokale omroep: 'Ik denk dat we voorlopig alles kunnen cancelen, ik zie dit voorlopig niet weer opgebouwd worden.'

De veiligheidsregio meldt dat er gedurende de nacht telefoontjes binnen zijn gekomen van mensen met stankklachten.  Uit de metingen bleek dat buurtbewoners geuroverlast kunnen ervaren, maar dat er geen waardes zijn gemeten 'die van invloed kunnen zijn op de gezondheid'.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: