vrijdag, 3. januari 2020 - 9:16 Update: 03-01-2020 13:09

Agenten beschoten in Paterswolde, man aangehouden

Paterswolde

Politieagenten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag bij een schietincident op de Hayo Hindriksweg in Paterswolde beschoten. Dit meldt de politie vrijdag. 'Later werd een 27-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij dit schietincident', aldus de politie.

Melding mishandeling vrouw

De agenten reageerden op een melding dat een vrouw in een woning was mishandeld. Ter plekke werd eerst gesproken met de betreffende vrouw. Na een gesprek met haar wilden de agent poolshoogte nemen in de achtertuin van de woningen. Op het moment dat zij de steeg naast de woning wilden inlopen, werden de agenten meerdere beschoten. Hierop heeft een agent ook meerdere keren teruggeschoten.

Aanhoudingen

Hierop hebben de agenten de omgeving afgezet. Een ondersteuningsgroep van de politie wist een half uur later de verdachte in een tuin op te sporen en in te rekenen. In de omgeving van de verdachte werd een wapen aangetroffen. De vrouw werd daarna ook aangehouden in verband met het feit dat er mogelijk nog een wapen in de woning aanwezig kon zijn. Zowel de man als de vrouw zijn in een cel ingesloten.

Wapen onderzocht

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Vanzelfsprekend wordt het in beslag genomen wapen onderzocht. Het onderzoek in en rondom de woning zal nog enige tijd in beslag nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: