dinsdag, 25. februari 2020 - 15:10 Update: 25-02-2020 15:23

Politie houdt verdachten ontvoering Eindhoven aan, slachtoffer gewond

agenten-donker-zwaailicht
Eindhoven

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag, na een intensieve speuractie, in Utrecht twee verdachten aangehouden voor de ontvoering van een 33-jarige man uit Eindhoven. 'Het gaat om mannen van 39 en 46 jaar uit Den Haag. Beide mannen zitten vast voor verhoor', zo meldt de politie dinsdag

Ontvoerd

Maandagavond rond 23.00 uur kreeg de politie diverse meldingen dat een man op de Harpstraat in Eindhoven tegen zijn wil in een auto zou zijn meegenomen. Buurtbewoners gaven aan dat zij een man hadden horen roepen. Agenten gingen er direct naartoe en troffen op straat enkele bezittingen van de man aan. Zijn auto stond met de achterklep open geparkeerd. Dankzij buurt- en sporenonderzoek werd duidelijk in wat voor auto de man was meegenomen.

Waarschuwingsschoten in Utrecht

De auto kon door intensief onderzoek worden opgespoord en werd vervolgens in de Utrechtse wijk Overvecht tot stilstand gedwongen. De verdachten probeerden te ontsnappen. Bij de achtervolging van één verdachte werden waarschuwingsschoten gelost. Later werd deze verdachte in de bosjes aangetroffen en aangehouden.

Slachtoffer gewond

De andere verdachte werd samen met het slachtoffer in de auto aangetroffen en aangehouden. Het slachtoffer was gewond en is met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Ook het slachtoffer is later als verdachte aangehouden, voor een ander strafbaar feit. Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat het incident verband houdt met een conflict in het criminele milieu.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: