donderdag, 30. april 2020 - 11:22 Update: 30-04-2020 11:28

Volkert van der G. is weer een vrij man

Volkert van der G.
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vandaag, donderdag 30 april, eindigt de proeftijd verbonden aan de voorwaardelijke invrijheidstelling van Volkert van der G. 'Op dat moment heeft hij de volledige straf ondergaan en gelden voor hem geen voorwaarden meer', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.

Voorwaardelijke invrijheidsstelling 

Bij arrest van het Gerechtshof te Amsterdam van 18 juli 2003 is Volkert van der G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaren wegens de moord op Pim Fortuyn. Sinds 2 mei 2014 is hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld met als belangrijkste bijzondere voorwaarden een meldplicht bij de reclassering, een verbod zich in de media over de zaak te uiten en een contactverbod met de nabestaanden en de chauffeur van de Pim Fortuyn. 

Proeftijd is beëindigd 

Gezien de opgelegde straf bedraagt de proeftijd van de voorwaardelijke invrijheidstelling zes jaren, wat betekent dat de proeftijd op 30 april 2020 eindigt. 'Daarmee heeft betrokkene de opgelegde straf volledig ondergaan en staat hij niet langer onder toezicht van het Openbaar Ministerie of de reclassering; er gelden voor hem geen voorwaarden meer', aldus het OM.

Categorie:
Provincie: