vrijdag, 29. mei 2020 - 16:23 Update: 29-05-2020 16:30

Verdachte (30) opgepakt voor Veldhovense zendmastbranden

zendmast-closeup
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Veldhoven

Afgelopen week is door de politie in Oost-Brabant, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar de zendmastbranden. 'Het gaat om een 30-jarige Veldhovenaar. Hij wordt verdacht van het in brand steken van twee zendmasten in zijn woonplaats', zo laat de politie vrijdagmiddag weten.

Zendmast

De twee zendmastbranden in Veldhoven vonden op zaterdag 11 april in de vroege ochtend plaats op de Heerbaan, kort na elkaar. De brandweer bluste het vuur en de recherche startte een onderzoek. 'Dat bracht ons op het spoor van de 30-jarige Veldhovenaar', aldus de politie.

Verdachte

De verdachte werd afgelopen dinsdag in zijn woning aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken waren bij de branden in Veldhoven. Dat is nog volop in onderzoek. De Veldhovenaar werd vrijdag 29 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot om hem langer vast te houden. De recherche onderzoekt of er aanwijzingen zijn dat deze verdachte ook betrokken was bij andere zendmastbranden in het land.

Zendmastbranden

In de afgelopen tijd stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. In Oost-Brabant was het, buiten de twee branden in Veldhoven, nog twee keer raak: op 5 april in Neerkant en op 9 april in Nuenen. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen ervoor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De impact kan groot zijn en is zorgelijk en onacceptabel. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: