dinsdag, 2. juni 2020 - 16:31 Update: 02-06-2020 16:42

Verdachte brand zendmast Maasbree aangehouden

zendmast-c2000
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Maasbree

Dinsdagochtend heeft de Limburgse recherche een 32-jarige verdachte uit Beringe aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van een zendmast bij de parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67 bij Maasbree. Dit meldt de politie dinsdagmiddag

Verhoord

'De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in samenwerking met de Landelijke Eenheid, zal worden verhoord. Mede door tips van getuigen over de donkerkleurige auto van de verdachte en een gedeelte van de route die hij heeft gereden, kwam de man in beeld bij het onderzoeksteam', aldus de politie.

Hulp van het publiek

Recentelijk deed het onderzoeksteam een beroep op de hulp van het publiek in het onderzoek naar de brandstichting die op vrijdagavond 1 mei plaatsvond. Zo werden er posters verspreid in het gebied rondom de zendmast en werden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie te delen met het onderzoeksteam.

Zendmastbranden

In de afgelopen tijd stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen ervoor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. De impact kan groot zijn en is zorgelijk en onacceptabel. Dat de politie de brandstichtingen stopt, de verdachten opspoort en eventueel hun netwerk blootlegt, is dan ook van groot belang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: