zondag, 14. juni 2020 - 9:58 Update: 14-06-2020 10:31

Hennepgeur in auto, bestuurder weigert bloedproef: 'ben niet zo van de spuitjes'

agent-donker-beweging
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Afgelopen nacht heeft een 22-jarige Tilburger zichzelf flink in problemen gebracht toen hij in een auto reed die rook naar hennep. 'De man had geen rij- of ander identiteitsbewijs bij zich en weigerde de speekseltest en bloedproef. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de auto waarin hij reed is in bewaring genomen', zo meldt de politie zondag.

Controle

De Tilburger werd met zijn auto op zondag 14 juni 2020 omstreeks 01.50 uur op de Magazijnstraat door de politie voor een controle aan de kant gezet. 'De agenten zagen dat op de bijrijdersplaats een zakje hennep lag, het voertuig rook daar ook sterk naar', aldus de politie. De dienders kregen daardoor het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs reed. 

'Niet zo van de spuitjes'

De man weigerde vervolgens mee te werken aan de speekseltest en aan een bloedproef.  Hij had geen rij- of ander identiteitsbewijs bij zich. Hij werd aangehouden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en omdat hij daar niet aan kon voldoen is de auto waarin hij reed in bewaring genomen en weggetakeld. Hij verklaarde volgens de politie de bloedafname te weigeren omdat hij 'niet zo van de spuitjes is'.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: