donderdag, 9. juli 2020 - 10:05 Update: 09-07-2020 10:18

Spoor van vernielingen Breda tijdens jaarwisseling, vijf tieners aangehouden

camera-toezicht-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

De politie heeft de afgelopen periode vijf verdachten uit Breda aangehouden in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar die verdacht worden van vernielingen gepleegd tijdens de laatste jaarwisseling in Breda. Dit meldt de politie donderdag.

Spoor van vernielingen

Tijdens de jaarwisseling werd er in Breda een spoor van vernielingen aangericht. Ook de politie werd belaagd, wat leidde tot een poging tot doodslag. Meerdere malen werd de hulp van het publiek gevraagd in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. 

Wijk de Hoge Vucht

Vooral in de wijk de Hoge Vucht was het rondom de jaarwisseling onrustig en werd veel vernield. In de Wensel Cobergherstraat vonden die avond bij een flat plunderingen plaats. Jongeren zijn hier naar binnengegaan en braken de bergingen onderin het gebouw met grof geweld open. Allerlei spullen van bewoners werden meegenomen. 

Cameramasten vernield

De jongeren vernielden ook drie zogenaamde ‘cameramasten’ van de politie met bewakingscamera’s erop. Ze waren juist met Oud en Nieuw in de wijk geplaatst om ervoor te zorgen dat het geweld binnen de perken zou blijven. Hiernaast werd een bus van Arriva vernield en werd de politie belaagd. Gelet op de dreigende sfeer die avond, werd besloten om op te schalen en de Mobiele Eenheid in te zetten.

Aanhoudingen

Na de uitzending van Bureau Brabant op 11 mei, meldde een verdachte zich een dag later bij de politie. Op 12 mei werd de hulp van het publiek nogmaals gevraagd in het programma Opsporing Verzocht. Een tweede verdachte meldde zich vervolgens op 26 mei. Beiden werden aangehouden en zijn later in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten. Op dinsdagochtend 7 juli hielden agenten na toestemming van de Officier van Justitie nog twee verdachten aan. Donderdag 9 juli werd de vijfde verdachte aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: