woensdag, 12. augustus 2020 - 20:06

Campagne stimuleert Groningse studenten om te fietsen

campagne-stimuleert-groningse-studenten-om-te-fietsen
Foto: Bert van den Berg
Groningen

Op maandag 10 augustus is Groningen Bereikbaar samen met de Groningse onderwijsinstellingen gestart met de campagne Bikefree. Doel van de campagne is om studenten en scholieren die in en rondom de stad Groningen wonen, te stimuleren om op de fiets naar school of college te komen.

Fietsstimulering

Veel scholieren en studenten reizen regelmatig met het OV. Door de coronacrisis en de 1,5 metermaatregel kan er minder plaats beschikbaar zijn in treinen en bussen en het dragen van een mondkapje is er op dit moment verplicht. De fiets kan voor veel studenten en scholieren een goed en gezond reisalternatief zijn.

Met de Bikefree-campagne brengen Groningen Bereikbaar en de onderwijsinstellingen het gebruik van de fiets onder de aandacht. Met verschillende acties stimuleren zij studenten en scholieren om vaker de fiets te pakken. De campagne start op social media met een fotochallenge, waarbij studenten en scholieren die op de fiets komen en daar een mooie foto van maken, een prijs kunnen winnen. Daarnaast is Groningen Bereikbaar bezig met een e-bike-probeeractie. 

Categorie:
Provincie: