vrijdag, 23. oktober 2020 - 22:12 Update: 23-10-2020 22:13

Vijftal opgepakt na in elkaar slaan en schoppen tiener (15)

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlissingen

Afgelopen maandagmiddag werd in Vlissingen op de Nieuw Bonedijkelaan een jongen (15) door een groep in elkaar geslagen en geschopt. Afgelopen donderdag en vrijdagochtend heeft de politie totaal vijf jongens gearresteerd.

Onderzoek

Nadat afgelopen dinsdag  de openlijke geweldpleging bij de politie werd gemeld startte deze hierop onmiddellijk een onderzoek. Het 15-jarige slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Donderdagmorgen werden vier jongens aangehouden. Vrijdag werd een vijfde jongen opgepakt. Ze zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De jongens zijn 13 tot en met 15 jaar en afkomstig uit Vlissingen. De verdachten zijn donderdag en vrijdag verhoord. Ze zijn - in afwachting van de rechtszaak - in vrijheid gesteld.

Serieus

Op de social media circuleert een filmpje van het incident. Hierbij wordt verontwaardigd gereageerd. Er zijn zelfs mensen die tot actie oproepen. De politie wijst erop dat zij het incident hoog opneemt en serieus onderzoekt. Het heeft dus geen meerwaarde om eigen rechter te spelen. Het is beter om het filmpje te verwijderen. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: