zondag, 8. november 2020 - 9:22 Update: 08-11-2020 9:28

Twee aanhoudingen in onderzoek overleden vrouw Nijkerk

celdeur-gevangenis-kijkluikje
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijkerk

Zaterdag heeft de politie een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een woning in Nijkerk. 'Het gaat om de eerder aangehouden verdachte in het lopende onderzoek naar het overlijden van een vrouw in een woning aan het Brucknerlaantje, dinsdag 3 november', zo heeft de politie laten weten.

Nieuw bewijsmateriaal

'In dat onderzoek is vrijdag nieuw bewijsmateriaal bekend geworden. Daarnaast is zaterdag een 47-jarige man in zijn woonplaats Amsterdam aangehouden. Beiden worden verdacht van poging moord danwel poging doodslag', aldus de politie.

Vrouw (46) opnieuw aangehouden

De vrouwelijke verdachte was afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris heengezonden. Kort daarna werd er bij de politie aanvullende informatie bekend tegen deze verdachte. Daarop is de vrouw zaterdagochtend  opnieuw aangehouden in een andere woning in Nijkerk.

Gewond persoon

Bij de aanhouding van deze 46-jarige vrouw zaterdagochtend trof de politie een persoon in de woning aan met verwondingen. Deze persoon is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft direct onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze verwondingen. 

Poging moord danwel doodslag

Omdat vermoed wordt dat er sprake is van een poging tot moord danwel doodslag, is in dit onderzoek zaterdagmiddag een 47-jarige man aangehouden. De aanhouding vond plaats in Amsterdam. Deze aangehouden man wordt samen met de 46-jarige vrouw verdacht van poging moord danwel poging doodslag. In verband met beide lopende onderzoeken doet de politie geen verdere mededelingen over het slachtoffer of eventuele onderlinge relaties.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: