zondag, 17. januari 2021 - 9:10 Update: 17-01-2021 11:45

'Geintje' melding gijzeling leidt tot vondst grote hoeveelheid geld

agenten-donker-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oosterhout

Na een melding dat er personen onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld zouden worden in een pand in Oosterhout, rukte de politie in de nacht van zaterdag op zondag in kogelwerende vesten uit. De melding bleek uiteindelijk vals, maar pas nadat de politie een waarschuwingsschot had moeten lossen en een grote hoeveelheid geld aantrof.

Melding gijzeling

Zondag 17 januari 2021 rond 01.40 uur kreeg de politie een melding dat er in een pand aan de Everdenberg in Oosterhout twee personen gegijzeld zouden worden onder bedreiging van een vuurwapen. Direct gingen verschillende agenten, gekleed in kogelwerende vesten, ter plaatse. 

Waarschuwingsschot

Eenmaal daar aangekomen arriveerden nagenoeg tegelijkertijd drie auto’s bij het pand. Uit voorzorg werden de inzittenden daarvan onder schot genomen en gesommeerd om uit hun voertuig te komen. Toen één persoon niet wilde meewerken werd er een waarschuwingsschot gelost. 

Grote hoeveelheid geld

Nadat de situatie buiten onder controle was werd het betreffende pand betreden. Daar trof de politie een aantal mannen aan die vertelden dat ze met de melding alleen maar een geintje hadden willen uithalen. Desondanks werd het pand door de politie doorzocht. Daarbij werd geen vuurwapen aangetroffen, maar wel lachgas en een grote hoeveelheid geld. Er werden twee verdachten aangehouden op verdenking van witwassen en voor het doen van een valse melding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: