zaterdag, 27. februari 2021 - 15:59 Update: 27-02-2021 16:14

Politie beëindigt ontvoering in Breda, drie aanhoudingen

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie, na goede samenwerking met BOA’s van het SSIB, rond 00.30 uur in Breda drie personen aangehouden nadat zij eerder op de avond een man hadden ontvoerd. Dit meldt de politie zaterdag.

Bouvignedreef

'Het drietal zat op het moment van de aanhouding, samen met het slachtoffer, in een auto aan de Bouvignedreef. Politiemensen horen de verdachten en onderzoeken onder andere waarom het slachtoffer was ontvoerd.

Aanhouding

De politie ontvangt vrijdag 26 februari, iets voor middernacht, een melding dat een persoon is ontvoerd. Er wordt direct een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek ontvangt de politie een melding van BOA’s van het SSIB (Samen Sterk In Brabant). De buitengewoon opsporingsambtenaren vertellen dat ze bij een voertuig aan de Bouvignedreef staan. 

Auto controleren vanwege avondklok

Ze wilden zojuist het voertuig controleren in verband met de avondklok. Maar als ze bij de auto staan, gedragen de inzittenden zich verdacht en hebben de BOA’s het vermoeden dat ze onder invloed zijn van verdovende middelen. De BOA’s vertrouwen het niet en schakelen de politie in. Politiemensen leggen een mogelijk verband met de ontvoeringszaak. 

Ontvoering

Agenten gaan direct ter plaatse en controleren de inzittenden. Uit de controle blijkt dat een van de vier inzittenden de ontvoerde persoon is. De overige drie personen, een 22-jarige man uit Spijkenisse, een 21-jarige man uit Rijen en een 20-jarige man uit Rotterdam, worden aangehouden. 

Groot mes in auto

Tevens blijkt er een groot mes in de auto te liggen. Het drietal is overgebracht naar het cellencomplex waar zij worden gehoord. De politie onderzoekt onder andere waarom het slachtoffer was ontvoerd. Het slachtoffer heeft geen lichamelijke verwondingen opgelopen. Hij heeft aangifte van ontvoering gedaan. Het voertuig en het mes zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: