donderdag, 30. september 2021 - 10:39 Update: 30-09-2021 19:24

Grote brand in schroothoop industrieterrein Kampen

rook-zwart-brand
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Kampen

Op een industrieterrein aan de Haatlandenhaven in Kampen woedt sinds vannacht een grote brand in een grote schroothoop. Dit meldt de Veiligheidsregio IJsselland donderdag.

Groot opgeschaald door brandweer

'De brandweer heeft groot opgeschaald om verdere uitbreiding te voorkomen', aldus de veiligheidsregio. Bij de brand komen grote zwarte rookwolken vrij die richting Kampereiland trekt. Om bij de brand te komen wordt gebruikt gemaakt van kranen met grijpers.

Brandweer voert metingen uit

De brandweer voert continue metingen uit. 'Rook bevat altijd schadelijke stoffen. Er zijn geen andere gevaarlijke stoffen gemeten', aldus de brandweer. Mensen die last hebben van de rook worden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en weg te blijven van het incident.

NL-Alert verstuurd

Vooralsnog is er veel rook- en geuroverlast. Omdat de wind aantrekt, de rook zwaarder wordt en het gebied waarover de rook trekt groter wordt is een NL-Alert verstuurd. De brandweer verwacht nog een flink aantal uren nodig te hebben voor de (na)bluswerkzaamheden

Update 17.30 uur

De brandweer is klaar met de nabluswerkzaamheden van de schrootbrand op het industrieterrein aan de Haatlandhaven in Kampen. Rond 15.30 uur had de brandweer de brand onder controle en werd er gestart met het nablussen. Rond 14.00 uur werd er een crashtender ingezet om de brandhaard te bestrijden en dat bleek succesvol. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: