woensdag, 15. december 2021 - 15:47 Update: 15-12-2021 15:53

Politie op zoek naar opvallend busje na aantreffen lichaam in bungalow Schoonoord

Foto van vakantiepark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Schoonoord

De politie in Drenthe is in een onderzoek, waarbij op vrijdag 3 december van dit jaar een lichaam in een bungalow in Schoonoord is aangetroffen, op zoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten. Dit meldt de politie woensdag.

Lichaam in bungalow

Die vrijdag 3 december werd in een bungalow in Schoonoord (Drenthe) het lichaam aangetroffen van een 42-jarige man. De omstandigheden waaronder de man is gevonden, zijn verdacht. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar gaat vooralsnog niet uit van doodslag en/of moord. 

Forensisch onderzoek

De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow en is er met mogelijke getuigen gesproken.

Gele Mercedes Vito gezocht

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een bijzonder voertuig. Het gaat om een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften “Convoi Exceptionnel” en “Schwer-transport”. 

Busje in omgeving niet aangetroffen

Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt in de begeleiding van wegtransporten, heeft de politie verschillende bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was. Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer. Opvallend is ook dat dit busje ter plaatse en in de directe omgeving niet is aangetroffen. De politie is dan ook met klem op zoek naar dit voertuig en vraagt u om met ons mee te denken. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: