zaterdag, 4. juni 2022 - 19:38 Update: 04-06-2022 19:39

Opnieuw mdma gevonden in champagne

moet-champagne-xtc-mdma
Foto: NVWA
Brussel

Er is opnieuw een partij flessen met champagne opgedoken waarin vermoedelijk de harddrug mdma zit.Het gaat opnieuw om 3-literflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial,zegt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) in België.

Op 25 februari berichtte het FAVV over een tiental intoxicaties in Nederland en Duitsland na het drinken van champagne van het merk “Moët & Chandon Ice Impérial” van 3-literformaat.

Uit verder politioneel onderzoek blijkt nu dat mogelijk een tweede lot betrokken is. Het gaat om 3l flessen met lotnummers "LAJ7QAB6780004" & “LAK5SAA6490005”. De flessen bevatten vermoedelijk MDMA (ecstasy). De producten werden verkocht via verschillende verkooppunten in België en online.
Er zijn momenteel in België geen incidenten gemeld. Het FAVV volgt de situatie op de voet en staat in nauw contact met de betrokken autoriteiten en federaties. Het FAVV vraagt consumenten die dit product hebben aangekocht, uiterst voorzichtig te zijn en het absoluut niet te consumeren. Het is niet bekend hoe de MDMA in deze flessen terecht is gekomen.

Het FAVV volgt de situatie nauwgezet en houdt de consumenten op de hoogte. In deze fase van het onderzoek kan niet worden uitgesloten dat andere flessen van hetzelfde merk ook MDMA bevatten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):