vrijdag, 10. juni 2022 - 16:41 Update: 10-06-2022 16:47

Politie vindt geen bewijs van ‘Needle Spiking’ bij onwel geworden 17-jarige vrouw

naald-injectie-spuit-vaccin
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kaatsheuvel

De politie heeft na uitgebreid onderzoek geen aanwijzingen gevonden dat een 17-jarige vrouw in Kaatsheuvel onlangs het slachtoffer is geworden van ‘Needle Spiking’. Dit meldt de politie vrijdag.

Onwel geworden 

De politie startte zaterdagavond 21 mei een onderzoek, nadat een 17-jarige vrouw onwel was geworden op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Ambulancepersoneel bracht de vrouw die avond naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Onderzoek

Niet alleen artsen in het ziekenhuis, maar ook specialisten van de forensische opsporing hebben vervolgens onderzoek gedaan naar de reden van de onwel wording. Voor het politieonderzoek hebben de forensisch politiemedewerkers de medische gegevens van het ziekenhuis en de EHBO gevorderd. 

Bloed door NFI onderzocht

Om vast te kunnen stellen of de vrouw gedrogeerd was, onderzocht het NFI vervolgens haar bloed. 'Naar aanleiding van de verschillende onderzoeken hebben we de vrouw gerust kunnen stellen: er is niets in het bloed aangetroffen en we hebben geen aanwijzingen gevonden dat er een vloeistof is ingebracht. Het politieonderzoek is afgerond', aldus de politie.

Ga langs een arts en doe aangifte

De politie waarschuwt mensen die denken dat zij zijn gedrogeerd om direct, zoals het Trimbos-Instituut zegt, medische hulp in te schakelen of om bijvoorbeeld naar de EHBO te gaan. Een arts kan dan, als daar aanleiding voor is, onderzoek doen aan bijvoorbeeld je bloed of urine. 

Vang zo snel mogelijk urine op

Omdat drugs snel uit je lichaam verdwijnen, geeft het Trimbos-instituut ook nog de tip om zo snel mogelijk je eigen urine op te vangen. Zo is de kans groter dat een arts of de politie kan onderzoeken of je gedrogeerd bent. Luister naar je lichaam, neem je eigen gevoelens serieus en doe aangifte bij de politie als jij denkt dat je mogelijk gedrogeerd bent.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: