maandag, 7. november 2022 - 20:14 Update: 07-11-2022 20:17

Politie neemt 900 cobra's in beslag en houdt drie verdachten aan

cobra-vuurwerk
Veldhoven

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie verdachten van 21 jaar aangehouden in Veldhoven na de vondst van bijna 900 cobra's. Dit meldt de politie maandag.

Achterlicht defect

Surveillerende agenten zagen één van de mannen op de Kerkweg. Hij viel op omdat hij naast een brommer stond, waarvan het achterlicht het niet deed. De agenten besloten daarop om hem aan te spreken. Al snel bleek dat de brommer niet van de jongeman zelf was. Hij had een wat onsamenhangend verhaal en kon niet zeggen van wie het voertuig dan wel was. Daarop besloten de agenten om hem uitgebreid te controleren.

Cobra’s

De tas die de jongeman bij zich had bleek volledig gevuld te zijn met zogenaamde cobra’s, zwaar illegaal knalvuurwerk. Omdat de man al had verteld dat hij zojuist in een woning was geweest aan de Kerkweg, werd nog diezelfde nacht ook daar een doorzoeking gedaan. Ook daar werden dezelfde cobra’s aangetroffen. In de woning werden de andere twee 21-jarige mannen aangehouden. In totaal werden bijna 900 cobra’s in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):