zaterdag, 12. augustus 2023 - 10:51 Update: 12-08-2023 20:34

Ramkraak bij juwelier in Son en Breugel, verdachten gevlucht op scooters

Son en Breugel

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden in de Dommelstraat in Son en Breugel bij een juwelier een ramkraak gepleegd met een auto. Dit meldt de politie zaterdag.

Omwonenden wakker geschrokken

Omwonenden van de Dommelstraat schrokken rond 05.15 uur wakker van een flinke knal. Een auto bleek de voorgevel van een juwelier geramd te hebben. Volgens getuigen zouden er drie mannen bij de ramkraak betrokken zijn. 

Op scooters gevlucht

'Twee van hen zouden naar binnen zijn gegaan, de derde stond op de uitkijk. Na korte tijd ging het drietal er met hun buit vandoor. Ze maakten daarbij gebruik van twee scooters die vermoedelijk al gereed stonden voor de vlucht ter hoogte van een nabijgelegen opticien', aldus de politie.

Auto gestolen in Eindhoven

De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd bleef achter. Deze bleek eerder in de nacht te zijn gestolen bij een woning in Eindhoven.

Onderzoek

Bij de ramkraak raakte niemand gewond. Hoewel de schade aan de voorgevel van de juwelierszaak groot was, hoefden er geen omwonenden uit hun woning gehaald te worden. De politie doet verder onderzoek. Daarbij wordt onder andere ter plaatse technisch onderzoek verricht, gesproken met getuigen en we onderzoeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):